Burger King, Tim Hortons to curb antibiotics used in chicken

Burger King and Tim Hortons plan to switch to chicken raised without antibiotics

Restaurant chains Burger King and Tim Hortons plan to switch to chicken raised without antibiotics considered "critically important" to human medicine, their owner said on Wednesday, making it the latest company to ditch the drugs over health concerns.

Restaurant Brands International Inc, which owns both chains, said it aims to make the change in U.S. stores in 2017 and in Canada in 2018.

An estimated 70 percent of antibiotics that are important to fighting human infections and ensuring the safety of invasive procedures such as surgeries are sold for use in meat and dairy production.

Concern has been growing among scientists, public health experts, consumers and shareholders that the overuse of such drugs is contributing to rising numbers of life-threatening human infections from antibiotic-resistant bacteria dubbed "superbugs."

Reuters

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.