Turkish city enters UNESCO list with renowned cuisine

Another Turkish city entered UNESCO's Creative Cities Network with its world-renowned cuisine.

Following footprints of the southeastern Gaziantep and southern Hatay provinces, western Afyonkarahisar province entered the list with its Turkish delights and more.

Intense efforts by a 24-member team, consisting of the governor's office, municipality, a development agency and non-governmental organizations, on the province's cuisine have born fruit

Afyonkarahisar's delicacies, including Turkish delight, sucuk -- spicy traditional sausage -- poppy, keskek -- a dish made with wheat, beef and butter -- and bread made with potato are close to becoming a brand.

Ali Gumushan, manager of a hotel group in Afyonkarahisar, said the process to enter the list started a year ago.

"Now, our city Afyonkarahisar is proceeding to become a brand city," Gumushan said.

Governor Mustafa Tutulmaz also highlighted the city's fame for its hot springs.

Noting the significance of the list, Tutulmaz added: "These things are important for us because our cities need to become a brand."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.